Η Νατάσα Τσακιρίδου στο DNA of Arts!

2016-02-19 17:03

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Τσομπανόπουλο.

Νέα και πολύ ταλαντούχα. Παίζει, χορεύει, τραγουδάει, αλλά είναι και φοιτήτρια Νομικής...Η Νατάσα Τσακιρίδου ξεχωρίζει φέτος στη μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Άρατος " Πώς να κάνετε sex με όποιον θέλετε" του Ιάκωβου Μυλωνά. Μην το χάσετε!!

 

-          Θα ήθελα να μας συστηθείς και να μας πεις κάποια πράγματα για σένα…

-          Ονομάζομαι Νατάσα Τσακιρίδου, είμαι 23 ετών, σπουδάζω Νομική, τελείως διαφορετικό αντικείμενο από το θέατρο, το οποίο όμως μου αρέσει πάρα πολύ και προς το παρόν, αυτό είναι το επάγγελμά μου.

-          Πώς προέκυψε το θέατρο στη ζωή σου;

-          Μέσω του σχολείου. Μια καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, είχε κάνει θεατρική ομάδα και είχα πάει για πλάκα και με πήρε. Μετά το σχολείο πήγα σε κάτι θεατρικά σεμινάρια του ΑΠΘ…

-          Σκέφτεσαι να τελειώσεις και δραματική σχολή;

-          Σκέφτομαι να δώσω στο Κρατικό, αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα.

-          Θέατρο και Νομική συνδυάζονται;

-          Πολύ δύσκολα συνδυάζονται είναι η αλήθεια. Γι’ αυτό και το πτυχίο μου έχει καθυστερήσει λίγο, αλλά το προσπαθώ. Το θέλω το πτυχίο και δε σκοπεύω να το παρατήσω για το θέατρο.

-          Μίλησε μου για την παράσταση που σε βλέπουμε και για το ρόλο σου…

-          Η παράσταση που παίζουμε, ονομάζεται « Πώς να κάνετε sex με όποιον θέλετε». Είναι μικρά, χιουμοριστικά σκετσάκια. Παίζουμε τρία άτομα, με γρήγορες εναλλαγές, εύκολο χιούμορ, απευθύνεται στον καθένα. Εγώ παίζω διάφορους ρόλους και σε διάφορες ηλικίες. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο.

-          Τη χαρακτηρίζετε διαδραστική, σοκαριστική κωμωδία. Γιατί σοκάρει;

-          Σοκαριστική λόγω του αντικειμένου. Το sex, δεν είναι μια συζήτηση που γίνεται άνετα. Υπάρχουν κάποια ταμπού ως προς το sex. Εμείς στην παράσταση δεν έχουμε ταμπού και μιλάμε εφ όλης της ύλης για το συγκεκριμένο θέμα.

-          Είμαστε τελικά συντηρητικοί σαν κοινωνία;

-          Ναι είμαστε σε πάρα πολλά θέματα και γι’ αυτό δεν έχουμε καταφέρει να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε.

-          Είναι σωστό να εξοντώνουμε τον αντίπαλο; Με αφορμή το ερώτημα που τίθεται στην περιγραφή της παράστασής σας.

-          Να τον εξοντώνουμε βέβαια. Αλλά να το κάνουμε με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε να μην πληγωθεί.

-          Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το βασικό πρόβλημα των σχέσεων στις μέρες μας;

-          Νομίζω ότι είναι η έλλειψη χρόνου. Όλοι δουλεύουν πολλές ώρες και ο ποιοτικός χρόνος που περνάς με το ταίρι σου είναι πολύ λίγος. Αυτό δημιουργεί προβλήματα. Επίσης η ζήλια είναι ένα ακόμα θέμα που ταλαιπωρεί όλα τα ζευγάρια. Αυτός που λέει ότι δε ζηλεύει, λέει ψέματα. Δε νομίζω ότι υπάρχουν άλλα θέματα. Ως προς το sex, αναφέρουμε κάποια προβλήματα στην παράσταση, αλλά αυτά είναι αστεία…

-          Το κοινό σοκάρεται στην παράστασή σας;

-          Όχι το κοινό δε σοκάρεται καθόλου. Γελάει όλη την ώρα. Το σοκαριστική, ίσως είναι και ένα επίθετο που θα μπορούσε να λείπει από την περιγραφή της παράστασης.

-          Συμμετέχει το κοινό στην παράσταση;

-          Βέβαια, καθ’ όλη τη διάρκεια καλείται να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις και συμμετέχει μαζί με τους ηθοποιούς σε διάφορα θέματα που αναφέρονται στην παράσταση. Γι’ αυτό και είναι διαδραστική. 

-          Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση την τέχνη;

-          Νομίζω ότι η κρίση έχει επηρεάσει το θέατρο αρκετά. Οι δουλειές που γίνονται είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν. Τα χρήματα που δίνονται στους ηθοποιούς, αλλά και αυτά που κερδίζουν οι επιχειρηματίες, σκηνοθέτες, παραγωγοί είναι πολύ λιγότερα. Ο κόσμος πλέον σκέφτεται πάρα πολύ αν θα δώσει τα χρήματά του για να δει μια καλή θεατρική παράσταση. Ενώ υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένα έξοδο που δε θα το σκεφτόταν για να το κάνει.

-          Βρίσκεις κάποιες θετικές εκφάνσεις στην κρίση αυτή;

-          Ναι. Ο κόσμος μαζεύτηκε λίγο. Παλαιότερα ξοδεύαμε αλόγιστα, δε σκεφτόμασταν τίποτα. Τώρα ο κόσμος κάνει τα απαραίτητα για τη ζωή του έξοδα, χωρίς να σημαίνει ότι δε δίνονται χρήματα για την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Λιγότερα μεν αλλά δίνονται. Οπότε, μπορεί και να μας ωφέλησε κατά κάποιον τρόπο.

-          Είναι πλέον πιο επιλεκτικό το κοινό;

-          Πιστεύω ότι δε θα πάει να δει όλες τις παραστάσεις. Θα ψάξει λίγο καλύτερα το αντικείμενο να δει αν τον ενδιαφέρει. Και στις μουσικές παραστάσεις και στις θεατρικές.

-          Επομένως ξεχωρίζουν πια οι δουλειές που αξίζουν πραγματικά;

-          Ανάλογα με το κοινό και η ζήτηση. Μπορεί κάποιες παραστάσεις που είναι καλές, να μην εκτιμηθούν όσο τους αξίζει από το κοινό και να κατέβουν. Αλλά μπορεί να ισχύει ότι αυτές που τελικά επιβιώνουν αξίζουν…

-          Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου όνειρα;

-          Μου αρέσει πάρα πολύ το κομμάτι της σκηνοθεσίας. Οπότε θέλω να ασχοληθώ και σε επίπεδο εκμάθησης του αντικειμένου του θεάτρου. Θέλω να μπω σε μια σχολή είτε ιδιωτική είτε στη σχολή του ΑΠΘ, είτε στου Κρατικού αν τους αρέσω και με επιλέξουν. Θέλω να μάθω περισσότερα πράγματα, για να μπω στη διαδικασία και να διδάξω κάποια στιγμή ή και να ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία σαν επάγγελμα. 

-          Τη θεωρείς δημιουργική δουλειά;

-          Είναι το νούμερο ένα σε μια παράσταση. Βασική προϋπόθεση για να πάει καλά. Είναι όλο το στήσιμο του έργου, η καθοδήγηση των ηθοποιών.

-          Πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία προσέγγισης ενός ρόλου;

-          Είναι αρκετά δύσκολη, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι είσαι εσύ που περνάς αυτά που βιώνει ο ρόλος σου. Πρέπει να απεγκλωβίζεσαι τελείως και να πάσχεις σαν ρόλος, όχι σαν ηθοποιός. Δεν είναι εύκολο να διώξουμε στοιχεία του εαυτού μας και να μπούμε τελείως στο ρόλο που παίζουμε.

-          Θα ήθελα το σχόλιο σου για την κατάσταση που βιώνουμε αυτή την περίοδο…

-          Τι να πω; Ελπίδα; Ότι χρειάζεται και είναι απαραίτητη; Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά αν κρατήσουμε κοντά μας τους ανθρώπους που αγαπάμε και δουλεύουμε σκληρά, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Πρέπει να ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

-          Έχεις κάποια άλλα σχέδια μετά από αυτή την παράσταση;

-          Προς το παρόν δεν έχω κάτι κανονισμένο. Είμαι αρκετά νέα στο χώρο οπότε ψάχνομαι…