Η Κατερίνα Μισιχρόνη στο DNA of Arts!!!

2016-01-11 15:24

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Τσομπανόπουλο.

Κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι η καλύτερη ηθοποιός της νέας γενιάς. Μια υπέροχη παρουσία που κερδίζει το θεατή από τα πρώτα λεπτά με τις πολύ δυνατές ερμηνείες που μας χαρίζει, συμμετέχοντας πάντα σε αξιόλογες δουλειές. Τη συνάντησα στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία η παράσταση " Ο φόβος" του Στέφαν Τσβάιχ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Έλενας Πέγκα και είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα...

 

-          Πώς θα περιέγραφες την προσωπικότητα της Ιρένε που υποδύεσαι στο έργο;

-          Θέλω να σου πω πρώτα απ’ όλα ότι είναι ένας χαρακτήρας που έχω αγαπήσει πολύ, όπως είναι γραμμένος  από τον Τσβάιχ, ο οποίος γράφει με πολύ ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα τους ήρωές του. Έχει καθαρά, αληθινά, ανθρώπινα και γυναικεία χαρακτηριστικά. Ενσαρκώνει και αποτυπώνει πολύ καλά τον γυναικείο ψυχισμό. Η Ιρένε, είναι ένας άνθρωπος ευαίσθητος, που έχει αγαπήσει και έχει αγαπηθεί. Κάποια στιγμή όμως, βρίσκεται σε σύγκρουση με τις επιθυμίες της και τα πρέπει…Νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρο.

-          Και οδηγείται όπως λέει στην περιπέτεια, γιατί ζει μια ζωή χωρίς κινδύνους με τον άντρα της που γι’ αυτή είναι ένας ξένος…

-          Αν μπορούσα να το συνοψίσω σε μια πρόταση, έχει την ανάγκη για περιπέτεια, μια ανάγκη που όλοι έχουμε λίγο πολύ στη ζωή μας. Η ανάγκη για μια αλλαγή, να δοκιμάσουμε κάτι το διαφορετικό, κάτι που μας υπερβαίνει.

-          Τι είναι χειρότερο τελικά, το αβέβαιο του φόβου ή η τιμωρία;

-          Δύσκολη ερώτηση…Για μένα προσωπικά σαν Κατερίνα, είναι το αβέβαιο του φόβου…

-          Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει;

-          Όπως έχω ξαναπεί, αυτό που με φοβίζει πραγματικά, είναι ο φόβος. Κάθε φορά που αισθάνομαι αυτό το συναίσθημα πανικοβάλλομαι και αισθάνομαι σαν να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Με ταράζει και με βγάζει από το κέντρο μου. Συγκεκριμένα, θα μπορούσα να σου πω ότι με τρομάζει η απώλεια αγαπημένων μου ανθρώπων. 

-          Θα ήθελα να σε γυρίσω μερικά χρόνια πίσω και να μου πεις αν θυμάσαι την πρώτη σου εμπειρία επί σκηνής…

-          Η πρώτη εμπειρία που είχα επί σκηνής, ήταν σαν χορεύτρια. Ήταν στους  Χορευτές του Βορρά. Με χορογράφο και καλλιτεχνική διευθύντρια την Τατιάνα Παπαδοπούλου, που είναι φίλη μου και την αγαπώ και την εκτιμώ πολύ. 

-          Η υποκριτική πώς μπαίνει στη ζωή σου;

-          Ήταν μια τυχαία συνάντηση ειλικρινά! ( γέλια). Δεν ήταν κάτι που το είχα σχεδιάσει ή κάτι που το είχα επιθυμήσει πολλά χρόνια πριν. Απλώς μέσα από το χορό και την ψυχολογία που έχω σπουδάσει, βρέθηκα κάποια στιγμή στο Βερολίνο μπροστά σε μια ωραία δουλειά που έπρεπε να μιλήσω…( γέλια). Με προσέλαβαν σαν performer θα έλεγα. Μέσα από τη δουλειά αυτή, συναντήθηκα με το λόγο και κάπως έτσι το ακολούθησα. 

-          Τι εμπειρίες αποκόμισες από το χρόνο που έμεινες και εργάστηκες στην Αμερική;

-          Σίγουρα πάρα πολύ θετικές, τρομερά εκπαιδευτικές. Είδα, έμαθα και άκουσα πάρα πολλά καινούρια και διαφορετικά πράγματα. Γνώρισα υπέροχους, νέους καλλιτέχνες. Στην Αμερική είχα μια δίψα για να μάθω, γιατί για μένα ήταν όλα σχεδόν καινούρια…Και βέβαια, η συμμετοχή μου σε όλα τα casting και τα workshop που έκανα ήταν για μένα μεγάλο σχολείο.

-          Θα ξαναπήγαινες;

-          Ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη! ( γέλια). Σίγουρα θα ήθελα να ξαναπάω πάλι για τον ίδιο λόγο. Να δω, να μάθω, να εμπνευστώ…

-          Ποιος είναι για σένα ο ρόλος του θεάτρου και του καλλιτέχνη, ειδικά σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που περνάμε σήμερα;

-          Δεν ξέρω ποιος πρέπει να είναι, θα σου πω πώς το σκέφτομαι εγώ, γιατί ο καθένας το βλέπει τελείως διαφορετικά. Όταν μετά την παράσταση, έρθω εδώ στο φουαγιέ και βλέπω ανθρώπους που κάθονται και το συζητάνε πίνοντας ένα ποτό ή ένα τσάι και μου λένε: « Αχ, ωραία, μας έδωσε μια έμπνευση για να σκεφτούμε, όλοι το έχουμε ζήσει αυτό.» Αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό. Το ερέθισμα να το δεχτείς, να προβληματιστείς ή και να ονειρευτείς. 

-          Ποια είναι τα δικά σου καλλιτεχνικά όνειρα;

-          Επιθυμώ βαθιά να συνεργάζομαι με ανθρώπους που επιλέγω και με επιλέγουν και που έχουμε έναν κοινό καλλιτεχνικό κώδικα. 

-          Υπάρχει κάποιο επόμενο ανακοινώσιμο βήμα σου;

-          Ναι, μια μεγάλου μήκους ταινία, παραγωγή της Showtime Productions. Θα γυριστεί το Μάρτιο στη Μήλο με σκηνοθέτη το Γιάννη Παπαδάκο που είναι ένας νέος αξιόλογος δημιουργός και με πολύ ωραίο και αξιόλογο cast. Και κάτι στο θέατρο, που δυστυχώς δε μπορώ να το ανακοινώσω ακόμα.

Συντελεστές

Μετάφραση/Διασκευή: Έλενα Πέγκα
Στη μετάφραση συνεργάστηκε με την Μαριλένα Καβάζη, στην διασκευή με την Ορσία Σοφρά.
Σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα
Σκηνικό-Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Επιμέλεια Κίνησης: Ίρις Νικολάου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη
Κιθάρες: Αλέξανδρος Καραδήμος
Φωτογραφίες: Τάσσος Βρεττός
Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος
Παίζουν: Διαμαντής Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου, Παναγιώτης Σούλης

Εισιτήρια

Τιμές: 14€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό και ανέργων)