Η Στέλλα Παπαδημητρίου στο DNA of Arts

2013-12-13 06:13

Συνέντευξη απ´ την Χαρούλα Βασιλειάδου.

1.Λένε ότι οι μεγάλοι ρόλοι στην τηλεόραση μένουν στη μνήμη των θεατών . Ένας τέτοιος δικό σας ρόλος ήταν της "Αντιγόνης" από τα μυστικά της Εδέμ. Πόσο αυτό πιστεύετε ότι επηρέασε θετικά η αρνητικά τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια η θα επηρεάσει αυτά που θα έρθουν;

Μια μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση και όταν μάλιστα έχεις πολλά χρόνια στο θέατρο, μόνο θετικά θα μπορούσε να επηρεάσει τα επαγγελματικά σχέδια. Σε φέρνει πιο κοντά στο κοινό και είσαι και πιο αναγνωρίσιμος, οπότε είναι πιο βοηθητικό όσον αφορά στο πρακτικό μέρος. Δεν σε κάνει καλύτερο ηθοποιό μια επιτυχία στην τηλεόραση αν δεν έχεις στις αποσκευές σου πλούσιο περιεχόμενο.


2.Πώς βλέπετε τον κόσμο γύρω σας εν μέσω οικονομικής κρίσης; Σας επηρέασε αυτό εσάς καθόλου;

Φυσικά και με έχει επηρεάσει, όπως όλο τον κόσμο. Αρχίσαμε τις περικοπές και θέτουμε προτεραιότητες στη ζωή μας. Πολλές φορές και στα βασικά.

3.Αν δεν κάνω λάθος μετά το τέλος της σειράς "Τα μυστικά της Εδέμ" αποσυρθήκατε για ένα διάστημα στο χωριό σας στις Σέρρες. Αυτή η απόφαση που πήρατε σας ωφέλησε σε κάτι ? Ασχοληθήκατε με κάτι δημιουργικό;

Βρήκα την ηρεμία μου και ανέπτυξα τη δημιουργικότητά μου, μέσω της κηπουρικής. Είναι πολύ όμορφο και ηρεμιστικό να φυτεύεις και μετά να βλέπεις τα φυτά να μεγαλώνουν και να καρποφορούν.


4.Στον ελεύθερο σας χρόνο με τι σας αρέσει να ασχολείστε στην Αθήνα;

Περπατώ, Γυμνάζομαι, βλέπω φίλους, πηγαίνω κινηματογράφο και θέατρο, διαβάζω και φτιάχνω γλυκά.


5.Πoια είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σας και γιατί;

Αυτή τη στιγμή με πετυχαίνεται σε μια στιγμή της καριέρας μου πολύ σημαντική. Αναμετρώμαι με ένα μονόλογο, για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια της καριέρας μου, βάζω ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό, μόνος του πάνω στην σκηνή να κερδίσει το κοινό και να τους παρασύρει να κάνουν μαζί το ταξίδι στη ζωή του ήρωα.

 


6.Πως αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός; Σας παρότρυνε κάποιος η από μόνη σας;

Από πολύ μικρή, κοινότυπη βέβαια απάντηση, αλλά αληθινή. Δίπλα από το σπίτι μου στο χωριό υπήρχε ένας κινηματογράφος και πήγαινα κρυφά και παρακολουθούσα τις ταινίες. Ζούσα μαζί με τους κινηματογραφικούς ήρωες, ζούσα τα συναισθήματά τους και έτσι αποφάσισα να γίνω ηθοποιός.

7.Έχετε ζηλέψει ποτέ κάποιο ρόλο ενός συναδέλφου σας; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να ανταποκριθείτε εσείς επαρκώς σε αυτόν τον ρόλο;

Ναι, έχω ζηλέψει πολλούς ρόλους που έχουν ερμηνεύσει συνάδελφοι, με την καλή έννοια φυσικά. Ναι πιστεύω ότι θα μπορούσα να ανταποκριθώ όχι απλώς επαρκώς.

8.Φέτος ερμηνεύετε στο θέατρο έναν μονόλογο. με τίτλο "Η προίκα". Πείτε μας λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης καθώς και για τον ρόλο τον οποίο ενσαρκώνετε.

Είναι ο μονόλογος μιας ώριμης γυναίκας της Αρετής, η οποία μια Μαρτιάτικη ημέρα τη δεκαετία του 70, ημέρα των γενεθλίων της ανοίγει το μπαούλο με τα κιτρινισμένα από το χρόνο προικιά της και κάνει μια αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Αναπολεί τις όμορφες στιγμές που έζησε στα νιάτα της, όμως στην μνήμη της επιστρέφουν και οι στιγμές που χάθηκαν από τη ζωή της.
Οι αναμνήσεις της πλημμυρίζουν τη σκηνή με πολύ αλήθεια, χιούμορ, ελπίδα, μοναξιά, έρωτες αλλά και πόνο.

Το κείμενο είναι της Μπέττυς Μαγρίζου, η σκηνοθεσία των Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, τα σκηνικά- κοστούμια της Κούλας Γαλιώνη και οι φωτισμοί του Στέφανου Κοπανάκη. Η παράστασή μας ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στο Studio Μαυρομιχάλη, (Μαυρομιχάλη 134, τηλ 210- 645 33 30) σε παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού «Νέος Λόγος», του Φώτη Μακρή.

9.Ο μονόλογος σαν είδος θεάτρου είναι δύσκολος και απαιτητικός για να τον βγάλεις εις πέρας καθώς ι αποτελεί και μια πρόκληση για τους περισσότερους ηθοποιούς. Πώς βλέπετε εσείς αυτή σας την εμπειρία;

Ναι είναι πολύ δύσκολος, δεν έχεις την ασφάλεια του συναδέλφου, είσαι εκτεθειμένος πάνω στη σκηνή και πρέπει να καταφέρεις να οδηγήσεις το κοινό όπου εσύ θέλεις να το πας και αυτό να σε ακολουθήσει. Αυτή η εμπειρία, είναι δύσκολη και παράλληλα ευχάριστα, δημιουργική και ενδιαφέρουσα.

10.Αυτό το διάστημα η χώρα μας διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και χιλιάδες νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι . Εσείς σαν μια έμπειρη ηθοποιός που είστε, τι έχετε να τους συμβουλεύσετε έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν ένα ξεκίνημα σε αυτόν τον χώρο;

Ας το σκεφτούν δυο φορές πριν το αποφασίσουν. Και τους το λέω με πολλή αγάπη.

Ευχαριστούμε πολύ την Κυρία Στέλλα Παπαδημητρίου για την χαρά που μας έδωσε να μιλήσει και στην δικιά μας σελίδα!